Следвайте Гласове в ТелеграмЧиталищата заслужават да получат признание заради основополагащата си

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЧиталищата заслужават да получат признание заради основополагащата си
Коментари Харесай

Антон Хекимян: Реновираме читалищата, така че да бъдат културни центрове в кварталите

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Читалищата заслужават да получат самопризнание поради основополагащата си роля, която заемат в нашата история. Приемам читалището като персонална моя идея, тъй като тези институции са повлияли за образуването на нашия народ, в същото време съхранени и до през днешния ден остават значима социална организация. Това съобщи претендентът за кмет на София от ГЕРБ/СДС на среща със Сдружение на читалищата. Хекимян пое ангажимент Столична община да отдели средства за закупуване на книги за читалищата. 

" Предвиждаме също по този начин да създадем  анализ на сградния фонд на читалищата и там, където е необходимо, да бъдат отпуснати средства за ремонт и рационализация. За мен е значимо да имаме разговор и предлагам към Столична община да бъде основан Консултативен съвет за читалищната активност, който да се организира на всеки три месеца, като на него да бъдат обсъждани всички благоприятни условия за развиване ", съобщи претендентът за кмет. 

" София е с три пъти по-голям бюджет за просвета от държавния, в бюджета на столицата са отделени 3.4%, а за цяла България-0.4%. Това е показателно за разликата и метода, по който работи екипът на ГЕРБ и съперниците ни, които хвърлят гръмки обещания и хрумвания, без никакви действителни дейности. Те гледат кусурите на 5 плочки по " Шишман " и " Граф Игнатиев ", само че са със затворени очи за доста значими за София проекти- за метрото, канализацията, за обществените действия, които не бяха подкрепени като градския превоз ", акцентира Антон Хекимян.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР